eCommerce

Η Amazon κατηγορείται για πώληση επικίνδυνων προϊόντων

Η Amazon κατηγορείται για πώληση επικίνδυνων προϊόντων

H Amazon κατηγορείται από την Consumer Product Safety Commission (CPSC) των ΗΠΑ η οποία επιδιώκει να αναγκάσει την εταιρεία να ανακαλέσει χιλιάδες προϊόντα αυξημένου κινδύνου που μπορεί να αποβούν μοιραία και να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο. Η CPSC υπέβαλε διοικητική καταγγελία εναντίον της Amazon προσπαθώντας να το αναγκάσει να αποδεχτεί τις ευθύνες του και να σταματήσει την πώληση επικίνδυνων προϊόντων από τρίτους πωλητές.   

Ανάμεσα στα συγκεκριμένα ακατάλληλα προϊόντα, τα οποία ανήκουν σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες συμπεριλήφθηκαν: 400.000 συσκευές θερμότητας για μαλλιά που πωλήθηκαν χωρίς προστασία σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας, 24.000 ελαττωματικούς ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα χωρίς συναγερμό και πολλά παιδικά ενδύματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί παραβιάζοντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις σχετικά με την ασφάλεια των εύφλεκτων υφασμάτων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί είναι τεράστιο βήμα για όλες αυτές τις τεράστιες πλατφόρμες λιανικής τρίτων πωλητών να ενεργούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Μέσω αυτού προστατεύονται οι καταναλωτές, από τυχόν μελλοντικά ατυχήματα ιδιαιτέρως επικίνδυνα. Από την άλλη, η Amazon υποστηρίζει ότι έχει αφαιρέσει από την πλατφόρμα συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί επιστροφές των χρημάτων στους αγοραστές.

Μέχρι αυτή τη στιγμή απέφυγε κάθε είδους νομική ευθύνη για την πώληση των επικίνδυνων αντικειμένων με τη δικαιολογία ότι ενεργεί απλώς σαν «πάροχος υπηρεσιών». Ωστόσο, μετά από τον αυξανόμενο αριθμό νομικών συγκρούσεων, η εταιρεία αναγκάστηκε να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα αγαθά που πωλούνται στην πλατφόρμα της.

Πηγή: thetotalbusiness.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search