eCommerce

Από μικρές επιχειρήσεις το 29% του e-commerce στη Γερμανία

Από μικρές επιχειρήσεις το 29% του e-commerce στη Γερμανία

To 29% του τζίρου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Γερμανία δημιουργείται από μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 υπαλλήλους. Σε σύγκριση με την κατάσταση σε ολόκληρη τη γερμανική οικονομία, οι μικρές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πολύ πιο σημαντικές για τον συνολικό κύκλο εργασιών στον τομέα τους.

Το 2018, οι μικρές επιχειρήσεις (εταιρείες με έως και 9 υπαλλήλους) αντιπροσώπευαν μόλις το 6,6% της εμπορικής οικονομίας στη Γερμανία. Αλλά όταν εξετάσουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, αφού αυτή η κατηγορία επιχειρήσεων αντιπροσωπεύει το 29% των παραγόμενων πωλήσεων.

Όπως αναφέρει το Shopanbieter, αυτό οφείλεται στη συγκριτικά χαμηλή αρχική επένδυση που απαιτείται για την έναρξη ενός διαδικτυακού καταστήματος. "Οι μονοπρόσωπες και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δε χρειάζεται να ανοίξουν ένα φυσικό κατάστημα. Προσλαμβάνουν μόνο λίγο προσωπικό, ενώ ​​μπορούν ακόμη και να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τα logistics και να αναπτύξουν μια ακμάζουσα διαδικτυακή επιχείρηση", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επίσης, στο δημοσίευμα περιγράφεται το πώς τα προβλήματα για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να προκύψουν αργότερα. "Εάν οι πωλήσεις αυξάνονται, το ίδιο ισχύει και για το κόστος. Απαιτείται περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, ενώ  η αύξηση των πωλήσεων μπορεί να επιτεχθεί μόνο με περισσότερα έξοδα για μάρκετινγκ. Αυτό απαιτεί επίσης περισσότερο προσωπικό ενώ η ανάπτυξη σταδιακά εξασθενεί. Και πριν το καταλάβετε, έχετε παγιδευτεί στην παγίδα ανάπτυξης".

Τα στοιχεία για το 29% προέρχονται από μια ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του συνδέσμου ηλεκτρονικού εμπορίου Bevh. Μεταξύ των υπόλοιπων στοιχείων αξίζει να αναφερθεί πως το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο συνεισφέρει 100 δισεκατομμύρια ευρώ στο γερμανικό ΑΕΠ ένω απασχολούνται άμεσα και έμμεσα περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε μερίδιο 2,9% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας και είναι πάνω από το ήμισυ του μεριδίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που αντιπροσωπεύει το 4,9% του γερμανικού ΑΕΠ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search