eCommerce

Ecommerce Europe: Ανάγκη εναρμόνισης omnichannel εμπορικών λύσεων στην ΕΕ

Ecommerce Europe: Ανάγκη εναρμόνισης omnichannel εμπορικών λύσεων στην ΕΕ

Το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού είχε σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της λιανικής τους τελευταίους μήνες και το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ευρώπη. «Οι καταναλωτές έχουν στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα, ενώ οι χώρες έχουν εφαρμόσει αυστηρά μέτρα κλειδώματος. Η μεγαλύτερη ζήτηση έχει οδηγήσει σε πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και στα κανάλια παράδοσης, αλλά έχει επίσης ανοίξει το δρόμο για νέες λύσεις που δεν επιτρέπονται πάντα σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Marlene ten Ham, Γενική Γραμματέας του Ecommerce Europe.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στο Ecommerce Europe πιστεύουν ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να υιοθετηθεί μια εναρμονισμένη προσέγγιση σε επίπεδο ΕΕ, για την εφαρμογή νέων λύσεων omnichannel που αναπτύχθηκαν από φυσικά καταστήματα όλων των μεγεθών για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19. Αυτοί οι επιχειρηματίες, για παράδειγμα, αναπτύσσουν γρήγορα μια διαδικτυακή παρουσία, μετατρέποντας τα καταστήματα σε κέντρα εκπλήρωσης παραγγελιών και προσφέρουν ασφαλείς πληρωμές και παραδόσεις προϊόντων χωρίς επαφή.

Οποιεσδήποτε λύσεις επιτρέπουν στους λιανοπωλητές να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών στα καταστήματα, διευκολύνοντας την κοινωνική απόσταση, αλλά και περιορίζοντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ υπαλλήλων και πελατών, θα είναι καθοριστικής σημασίας κατά τη φάση εξόδου και μπορούν να ενσωματωθούν πλήρως στη "νέα κανονική εποχή".

Μια εναρμονισμένη προσέγγιση για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, που θα προωθηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα επέτρεπε στους εμπόρους να εκμεταλλεύονται αυτού του είδους τις υπηρεσίες omnichannel το συντομότερο δυνατόν. Σε αυτές τις εποχές βαθιάς αβεβαιότητας, είναι σημαντικό για τους λιανοπωλητές να έχουν σαφήνεια σχετικά με τη νομιμότητα των πρακτικών τους. Ωστόσο, λύσεις όπως το ανέπαφο "click-and-collect" και η παράδοση δεν επιτρέπονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, δημιουργώντας έτσι κατακερματισμό, αβεβαιότητα και θέτοντας σαφές μειονέκτημα στους εμπόρους λιανικής σε ορισμένες αγορές.

Εικόνα: PublicDomainPictures, Pixabay

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search