eCommerce

Τα marketplaces της Amazon έχουν πάνω από 1,1 εκ. ενεργούς πωλητές στην Ευρώπη

Τα marketplaces της Amazon έχουν πάνω από 1,1 εκ. ενεργούς πωλητές στην Ευρώπη

Πάνω από 1,1 εκατομμύριο ενεργούς πωλητές έχει η Amazon στα marketplaces που διατηρεί στην Ευρώπη. Ο αριθμός αυτός συνιστά αύξηση κατά 25% σε σχέση με την περσινή χρονιά, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να έχουν πραγματοποιηθεί στο Amazon Turkey και το Amazon Italy. Συνολικά, υπάρχουν 1,16 εκατομμύρια πωλητές στα 6 ευρωπαϊκά marketplaces της Amazon: στου Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας.

Οι περισσότεροι ενεργοί πωλητές βρίσκονται στο βρετανικό Amazon UK, όπου είχαν καταγραφεί 281.257 όταν η εταιρεία Marketplace Pulse πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη έρευνα. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 18,4%.

Λίγο χαμηλότερη ανάπτυξη διαπιστώθηκε στο γερμανικό marketplace, όπου καταγράφηκαν 244.425 έμποροι, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 17,5% σε σχέση με το 2018. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ιταλικό marketplace, στο οποίο βρίσκεται κοντά το γαλλικό, που υπολείπεται "μόλις" 5.000 πωλητές.

Η σημαντική αύξηση που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές online αγορές τής Amazon, είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε η ίδια η εταιρεία, στο να προσελκύσει εμπόρους στα 5 marketplaces που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά από αυτή την αύξηση, τα marketplaces της Ευρώπης συνολικά, ξέπερασαν σε πωλητές το Amazon US, το οποίο έχει 1,11 εκατομμύριο ενεργούς εμπόρους. Το αμερικάνικο marketplace είναι μεταξύ αυτών που αναπτύσσονται με πιο αργούς ρυθμούς. Τον τελευταίο χρόνο η ανάπτυξή του ήταν της τάξης του 5,1%.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search