Digital Marketing

Πώς η Gen Z πρωτοστατεί στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Πώς η Gen Z πρωτοστατεί στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται σε όλες τις γενιές, αλλά πιο γρήγορα στη Gen Z. Φέτος, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Gen Z στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 7,7% έναντι 1,8% για τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με την πρόβλεψη του eMarketer.

Η Gen Z στο Instagram κερδίζει έδαφος σε σχέση με τους millennials

Το Instagram ήταν πάντα μια πλατφόρμα που κυριαρχούσαν οι millenials, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών από την ίδρυση της πλατφόρμας. Όμως, το 2025 αναμένεται πως οι millenials του Instagram στις ΗΠΑ θα ξεπεραστούν από τους Gen Zers, με 52,4 εκατομμύρια χρήστες της Gen Z στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το eMarketer:

- Πάνω από τα τρία τέταρτα (75,4%) των Gen Zers θα είναι χρήστες Instagram το επόμενο έτος, σε σύγκριση με το 70,5% των millennials.

- Οι Gen Zers ηλικίας 18 έως 24 ετών θα περνούν 45 λεπτά την ημέρα στο Instagram, περισσότερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Μέρος της αιτίας για την ανάπτυξη του Instagram είναι επειδή είναι χρηστικό, σημείωσαν από το eMarketer, αφού στο Instagram είναι πιο εύκολο να στέλνονται άμεσα μηνύματα μεταξύ χρηστών από ό,τι στο TikTok.

Εν τω μεταξύ, οι millennials έχουν λιγότερο χρόνο, περισσότερες ευθύνες και δεν έχουν πια τόση επιθυμία να μοιραστούν τη ζωή τους, σημείωσε η αναλύτρια του eMarketer.

Το Facebook παραμένει επίκαιρο για τη σύνδεση μεταξύ χρηστών

Η Gen Z είναι η μόνη γενιά που αύξησε τη χρήση της στο Facebook. Φέτος, οι χρήστες του Facebook που ανήκουν στη Gen Z στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 8,6%, φτάνοντας τα 33,9 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το eMarketer:

- Φέτος, σχεδόν ο μισός (49,0%) του πληθυσμού της Gen Z θα είναι χρήστης του Facebook.

- Όπως όλες οι άλλες ηλικιακές ομάδες, οι Gen Zers ηλικίας 18 έως 24 ετών μειώνουν τον χρόνο που αφιερώνουν στο Facebook κάθε χρόνο.

Το Facebook είναι μια σταθερά στο τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είναι σχεδόν δεδομένο ότι οι Gen Zers θα εγγραφούν σε αυτό όταν ξεκινούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, το Facebook διευκολύνει τη διατήρηση της επαφής μεταξύ των χρηστών και της κοινωνικότητας με άτομα στη γειτονιά και στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, συναντώντας τα, ή ακόμα και αγοράζοντας από το Facebook Marketplace.

Το Reddit βοηθά τη Gen Z να βρει κοινότητες και γνώση

Η δημοφιλία του Reddit αυξάνεται επειδή σχεδόν κάθε γενιά βλέπει κέρδη και ειδικά η Gen Z. Οι χρήστες της Gen Z στο Reddit αναμένεται να αυξηθούν κατά 21,0% στις ΗΠΑ φέτος, φτάνοντας τα 18 εκατομμύρια, αναζητώντας κοινότητες χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα, γνώσεις και πληροφορίες.

Σύμφωνα με το eMarketer:

- Φέτος, περισσότερο από το ένα τέταρτο (26,1%) του πληθυσμού της Gen Z θα είναι χρήστες του Reddit. Αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί στο 40,1% έως το 2028.
- Οι Millennials κατέχουν πλέον το μεγαλύτερο μερίδιο των χρηστών του Reddit, αλλά το μερίδιό τους θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια, δίνοντας τη θέση του στη Gen Z.

 

Εικόνα: Stockcake

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search