Digital Marketing

Σχεδόν το 60% των αναζητήσεων στη Google δεν έδωσαν κλικ το 2024

Σχεδόν το 60% των αναζητήσεων στη Google δεν έδωσαν κλικ το 2024

Η πλειονότητα των αναζητήσεων στη Google – 58,5% στις ΗΠΑ και 59,7% στην ΕΕ – καταλήγει σε μηδενικά κλικ. Μια αναζήτηση μηδενικού κλικ πραγματοποιείται όταν ο χρήστης τερματίζει τη συνεδρία του ή εισάγει ένα νέο ερώτημα χωρίς να κάνει κλικ σε κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από μια μελέτη της εταιρείας SparkToro, με βάση δεδομένα ροής κλικ από την Datos, εταιρεία της Semrush.

Τα κλικ επηρεάζουν την κατάταξη στην Αναζήτηση της Google και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια δίκης τής Google για μονοπωλιακές πρακτικές και από πρώην στέλεχός της, το περασμένο φθινόπωρο.

Όσον αφορά στη συμπεριφορά των χρηστών, αξίζει να σημειωθεί, ότι δε θέλουν όλοι να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο και να επισκεφτούν έναν ιστότοπο για να λάβουν απάντηση στην αναζήτησή τους - μπορεί, για παράδειγμα, να λάβουν την απάντηση που θέλουν από τις προεπισκοπήσεις.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι σχεδόν το 30% των κλικ από χρήστες στις ΗΠΑ πηγαίνουν σε υπηρεσίες που ανήκουν στην Google (π.χ. YouTube, Google Images, Google Maps), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης.

Η Google κρατά τους χρήστες μέσα στο οικοσύστημά της, αλλά αυτό δε θα πρέπει απαραίτητα να είναι «ανησυχητικό» εάν βελτιστοποιείτε τα αποτελέσματά σας για κάτι περισσότερο από την απλή «Κλασική» αναζήτηση.

Για κάθε 1.000 αναζητήσεις Google, 360 κλικ στις Η.Π.Α. πηγαίνουν στον "ανοιχτό ιστό" εκτός υπηρεσιών Google. Στην ΕΕ ο αριθμός αυτός είναι 374.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσες αναζητήσεις πραγματοποιούνται στη Google κάθε ημέρα, υπολογίζεται ότι είναι περίπου στα 8,5 δισεκατομμύρια.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search