Tech & Business

Μήνυση στην Temu γιατί είναι 'επικίνδυνο malware και spyware'

Μήνυση στην Temu γιατί είναι 'επικίνδυνο malware και spyware'

H Temu αντιμετωπίζει μήνυση που κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Πολιτείας του Αρκάνσας, με τον ισχυρισμό ότι το mobile app της κατασκοπεύει τους χρήστες. Όπως ήταν αναμενόμενο, από την εταιρεία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Μιλώντας στο Ars Technica, ένας εκπρόσωπος της Temu ανέφερε ότι «οι ισχυρισμοί στη μήνυση βασίζονται σε παραπληροφόρηση που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, κυρίως από έναν short-seller που "παίζει" με τις μετοχές τις εταιρείας, και είναι εντελώς αβάσιμες».

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Baclinko, το Temu ήταν η εφαρμογή αγορών με τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως το 2023, με 337,2 εκατομμύρια λήψεις, 1,8 φορές περισσότερες από το Amazon Shopping, ενώ σύμφωνα με το TechCrunch, το Temu ήταν στα iPhone η δωρεάν εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ για το 2023.

Δημοσίευμα του Wired πριν από μερικούς μήνες, ανέφερε ότι οι χαμηλές τιμές του Temu είναι εύκολο να ερμηνευτούν: η Temu χάνει εκατομμύρια δολάρια για να εισχωρήσει στην αγορά των ΗΠΑ.

Μια ανάλυση του κόστους της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας από το WIRED - που επιβεβαιώθηκε εμπιστευτικά από έναν  εργαζόμενο της εταιρείας - δείχνει ότι η Temu χάνει κατά μέσο όρο 30 δολάρια ανά παραγγελία, καθώς ρίχνει χρήματα στην προσπάθεια εισβολής της στην αμερικανική αγορά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας φαίνεται αποφασισμένος ότι το Temu προσελκύει τους χρήστες με δόλωμα παραπλανητικές υποσχέσεις για ποιοτικά προϊόντα σε τιμές προσφοράς και προσθέτει εθιστικά χαρακτηριστικά και παιχνίδια, όπως τροχούς της τύχης, για να τους κρατά αφοσιωμένους στην εφαρμογή.

Αποκαλεί το Temu «λειτουργικό malware και spyware», προσθέτοντας ότι η εφαρμογή σχεδιάστηκε «σκόπιμα για να αποκτήσει απεριόριστη πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα τηλεφώνου ενός χρήστη».

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η εφαρμογή της Temu μπορεί να έχει πρόσβαση κρυφά στην «κάμερα ενός χρήστη, στην τοποθεσία του, τις επαφές, τα μηνύματα κειμένου, τα έγγραφα και άλλες εφαρμογές». Περαιτέρω, στη μήνυση αναφέρεται ότι το Temu είναι σε θέση να «μεταμορφώνει» τον εαυτό του, να αλλάζει ιδιότητες και να παρακάμπτει τις ρυθμίσεις απορρήτου δεδομένων που έχει ορίσει ο χρήστης. Εάν αληθεύει, αυτό θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό του, ακόμη και από «εξελιγμένους» χρήστες, ανέφερε η αγωγή.

Κάποιοι μπορεί να υποψιάζονται ότι αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια απαγόρευσης μιας εφαρμογής που προέρχεται από μια «ξένη αντίπαλη χώρα» όπως συνέβη με το TikTok, αλλά ο Γενικός Εισαγγελέας είναι πολύ σαφής: «Το Temu δεν είναι μια διαδικτυακή αγορά όπως η Amazon ή η Walmart. Είναι μια επιχείρηση κλοπής δεδομένων που πουλά αγαθά στο Διαδίκτυο ως μέσο για τον σκοπό της».

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search