Tech & Business

Παραιτήθηκε ο επί 15 χρόνια επικεφαλής των Google Ads

Παραιτήθηκε ο επί 15 χρόνια επικεφαλής των Google Ads

Ο επικεφαλής τού business unit των Google Ads, Jerry Dischler, παραιτήθηκε μετά από περισσότερα από 15 χρόνια που ήταν στην ηγεσία του.

Από τη Google δεν διευκρίνησαν εάν ο Dischler θα παραμείνει στην εταιρεία, παρά μόνο ότι θα αναλάβει μια «νέα πρόκληση».

Στη θέση του Dischler θα αναλάβει την ηγεσία της ομάδας διαφημίσεων η Vidhya Srinivasan, η οποία προηγουμένως ηγήθηκε των προϊόντων και της μηχανικής των Google Ads και θα αναφέρεται στον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Google, Prabhakar Raghavan.

Η Srinivasan, η οποία εντάχθηκε στην Google από την Amazon πριν από τέσσερα χρόνια, είχε στην επίβλεψή της τεχνικές ομάδες σε όλο το χαρτοφυλάκιο των διαφημιστικών προϊόντων. Αυτό περιλαμβάνει ρόλους που σχετίζονται με διαφημίσεις αναζήτησης και αγορών, το Google Analytics, τα εργαλεία μέτρησης διαφημίσεων και τις εμπειρίες καμπάνιας που υποστηρίζονται από AI.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, ηγήθηκε της κυκλοφορίας διάφορων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως της αναθεωρημένης έκδοσης των Google Analytics και της εφαρμογής τής μέτρησης χωρίς pixel για τις διαφημίσεις στο YouTube.

Η Google επιβεβαίωσε στο Search Engine Land ότι η απόφαση της απομάκρυνσης του Dischler δεν σχετίζεται με την πρόσφατη ομοσπονδιακή δίκη στην οποία οδηγήθηκε η εταιρεία στις ΗΠΑ, για μονοπωλιακές πρακτικές. Η εταιρεία δικάζεται επειδή φέρεται να χρησιμοποιεί "δόλιες τακτικές" για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στηρίζει την αγωγή προς τη Google, η οποία κατέχει μερίδιο αγοράς 90% στην αναζήτηση, στο γεγονός ότι πλήρωσε τεράστια ποσά σε εταιρείες όπως η Apple, για να την καταστήσει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε προϊόντα όπως το iPhone. Αυτές οι συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έδωσαν στην Google ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, ισχυρίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τις αντίπαλες εταιρείες να την ανταγωνιστούν.

Η δίκη θα διαρκέσει 10 εβδομάδες και θα περιλαμβάνει μαρτυρίες από βασικά πρόσωπα, όπως τον CEO της Alphabet και της Google, Sundar Pichai.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search