Tech & Business

H ΕΕ θέλει να απελευθερώσει και να αξιοποιήσει τα Big Data

H ΕΕ θέλει να απελευθερώσει και να αξιοποιήσει τα Big Data

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλυψε τη στρατηγική της σχετικά με τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς για όλα τα δεδομένα, ώστε να βοηθήσει ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις να συναγωνιστούν τους αμερικανούς γίγαντες της Silicon Valley.

Το project “European data space”, θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις, ερευνητές και οργανισμούς να "ξεκλειδώσουν" αχρησιμοποίητα δεδομένα, με στόχο να δημιουργηθεί μία ελεύθερη ροή σε όλη την ΕΕ και να είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο εντός τής Ένωσης.

Η ΕΕ θέλει πρώτα να θεσπίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διαχείριση των δεδομένων, το οποίο θα προσφέρει κίνητρα για την ανταλλαγή δεδομένων και πρακτικούς κανόνες για την πρόσβαση και τη χρήση. Υποσχέθηκε επίσης να ανοίξει περισσότερα datasets του δημόσιου τομέα για χρήση σε νέες καινοτομίες.

Προς στήριξη του συγκεκριμένου project, η ΕΕ θα επενδύσει σε "Ευρωπαϊκά έργα υψηλού αντίκτυπου στους ευρωπαϊκούς χώρους δεδομένων και αξιόπιστες και ενεργειακά αποδοτικές υποδομές cloud", όπως αναφέρεται. Σχεδιάζεται, επίσης, η έναρξη μικρότερων αγορών δεδομένων για μεμονωμένους και εξειδικευμένους κλάδους, όπως η αγορά mobile και η υγεία.

Το όλο εγχείρημα, όπως υπογραμμίζεται, εκτός από ανταγωνιστικό, θα πρέπει να είναι και απολύτως σύμφωνο με τις Ευρωπαϊκές ηθικές αρχές και αξίες.

The plans were published in the new European Data Strategy released today.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες, Thierry Breton, δήλωσε πως θέλει οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και να δημιουργήσουν αξία για τους Ευρωπαίους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρόσθεσε, επίσης, πως η Ευρώπη έχει τα εφόδια για να ηγηθεί της κούρσας των Big Data, να διατηρήσει την τεχνολογική της κυριαρχία, τη βιομηχανική της πρωτοπορία και την οικονομική ανταγωνιστικότητα, προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών.

Εικόνα: Marta Branco, Pexels

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search