Tech & Business

Δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 για λίγο ακόμα!

Δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 για λίγο ακόμα!

Το ότι η υποστήριξη των Windows 7 από τη Microsoft σταματά στις 14 Ιανουαρίου, μάλλον το γνωρίζετε! Αυτό που πιθανώς δε γνωρίζετε, είναι πως περίπου 1 στους 4 υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο τρέχει ακόμη το δημοφιλές λειτουργικό, αφού τον περασμένο Δεκέμβρη, το ποσοστό του ήταν 26,6% σύμφωνα με τη Netmarketshare.

Πρακτικά, το τέλος της υποστήριξης σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν ενημερώσεις ασφαλείας και οι υπολογιστές θα είναι ευάλωτοι σε κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό και κυβερνοεπιθέσεις. Οι επιλογές που έχουν οι κάτοχοι υπολογιστών με Windows 7, είναι, είτε να αγοράσουν τα Windows 10, είτε να αγοράσουν… νέο υπολογιστή με Windows 10, όπως προτρέπει η Microsoft, προτάσσοντας σαν επιχείρημα ότι για τους παλαιότερους υπολογιστές δε θα υπάρχει σωστή υποστήριξη σε drivers, άρα θα έχουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Πιθανώς, όμως, υπάρχει και τρίτη επιλογή, αυτή της δωρεάν αναβάθμισης από τα Windows 7, με τη χρήση του Media Creation tool. Όπως αναφέρει άρθρο του mspoweruser.com, κάποιος χρήστης που δηλώνει υπάλληλος της Microsoft, αναφέρει σε δημοσίευσή του στο Reddit, πως επειδή η εταιρεία θέλει οι χρήστες να έχουν Windows 10 για λόγους ασφαλείας, έστω και εάν δεν πληρώσουν για αυτά, έχει αφήσει ανοιχτή τη διαδικασία αναβάθμισης μέσω του Media Creation Tool, από το 2016, όταν και είχε καλέσει τους χρήστες για περιορισμένο διάστημα να αναβαθμίσουν δωρεάν.

Εάν έχετε έναν από τους 400 περίπου εκατομμύρια υπολογιστές που τρέχουν ακόμα Windows 7, μπορείτε να δοκιμάσετε το Media Creation tool για να αναβαθμίσετε σε Windows 10 δωρεάν, όσο ακόμα δίνει η MS αυτή τη δυνατότητα. Λάβετε υπόψη πως δεν υποστηρίζεται καθαρή εγκατάσταση, αλλά αναβάθμιση σε υπάρχουσα και φυσικά, κάντε ένα φρέσκο backup των δεδομένων σας για να είστε εξασφαλισμένοι.

 [social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search