Tech & Business

Πληρωμή εισιτηρίου με αναγνώριση προσώπου στο μετρό τής Κίνας

Πληρωμή εισιτηρίου με αναγνώριση προσώπου στο μετρό τής Κίνας

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται σε όλη την Κίνα σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Από τον εντοπισμό εγκληματιών, μέχρι τη μέτρηση της προσοχής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Τώρα, έκανε ντεμπούτο στο μετρό, σε ένα σύστημα που επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν το πρόσωπό τους ως… εισιτήριο.

Ρεπορτάζ τής South China Morning Post αναφέρει ότι στο μετρό τής πόλης της Σεντσέν χρησιμοποιείται τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να επιτρέπει σε όσους είναι άνω των 60 ετών να μπορούν να κάνουν δωρεάν διαδρομές. Αρκετές ακόμη πόλεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και η Σαγκάη, πειραματίζονται αυτήν την περίοδο με το ίδιο σύστημα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε 18 σταθμούς τής Σεντσέν, με 28 αυτόματες πύλες και 60 μηχανές εισιτηρίων. Αναπτύχθηκε από τον κινέζικο όμιλο Tencent και η εταιρεία τού μετρό σχεδιάζει να επεκτείνει το δωρεάν εισιτήριο μέσω αναγνώρισης προσώπου, συμπεριλαμβάνοντας τους βετεράνους του στρατού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω από 500 επιβάτες πληρώνουν ναύλους σαρώνοντας τα πρόσωπά τους κάθε μέρα στην πόλη Τζινάν. Η πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες με σάρωση προσώπου δεν είναι νέο φαινόμενο στην Κίνα.

Παρά το γεγονός ότι η μαζική επιτήρηση είναι θέμα που ανησυχεί την παγκόσμια κοινότητα, οι Κινέζοι αποδέχονται την αναγνώριση προσώπου ως τρόπο πληρωμής. Μάλιστα, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018, το 85% των καταναλωτών ήταν σύμφωνο με την πληρωμή μέσω κάποιας βιομετρικής μεθόδου, όπως η σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του προσώπου.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 
 [social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search