Tech & Business

Μειωμένη σε έσοδα και όγκο πωλήσεων η παγκόσμια αγορά Servers

Μειωμένη σε έσοδα και όγκο πωλήσεων η παγκόσμια αγορά Servers

Αρνητική ήταν κατά το 2ο τρίμηνο του 2019, για πρώτη φορά από το 2016, η πορεία της παγκόσμιας αγοράς Servers, η οποία υπέστη απώλειες τόσο σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, όσο και σε αξία. Τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς μειώθηκαν κατά 11,6% σε ετήσια βάση κατά το εξεταζόμενο διάστημα και διαμορφώθηκαν σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα από $20 δισ. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, η αγορά υποχώρησε την ίδια περίοδο κατά 9,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, μετρώντας 2,7 εκατ. μονάδες στη διάρκεια του τριμήνου.

Όπως αναφέρει το “Worldwide Quarterly Server Tracker” της International Data Corporation (IDC), μετά από μια παρατεταμένη μεγέθυνση της συγκεκριμένης προϊοντικής αγοράς, που οδήγησε τις πωλήσεις Servers σε ιστορικά ύψη, η παγκόσμια αγορά μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από το 4ο τρίμηνο του 2016.

Η ανάλυση της IDC αποδίδει την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς Servers στην Dell Technologies και στη -συνένωση των δυνάμεων - HPE/New H3C Group με μερίδια εσόδων 19% και 18% αντίστοιχα. Πάντως, οι πωλήσεις της Dell μειώθηκαν κατά 13,0% σε ετήσια βάση, ενώ ο όμιλος HPE/New H3C “είδε” μείωση κατά 3,6% σε ετήσια βάση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Inspur/Inspur Power Systems, η οποία αύξησε τα έσοδα της κατά 32,3% σε ετήσια βάση. Lenovo και IBM βρέθηκαν στην τέταρτη θέση με μερίδια εσόδων 6,1% και 5,9% αντίστοιχα, με την πρώτη να χάνει έδαφος κατά 21,8% σε το εξεταζόμενο διάστημα και τη δεύτερη να ενισχύει τις δυνάμεις της κατά 27,4% σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, η Dell βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως και όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων Servers, πετυχαίνοντας ρυθμό ανάπτυξης 17,8%.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search