Telecoms

Επενδύσεις €865 εκ. της ΕΕ σε δίκτυα ταχείας συνδεσιμότητας και υποβρύχια καλώδια

Επενδύσεις €865 εκ. της ΕΕ σε δίκτυα ταχείας συνδεσιμότητας και υποβρύχια καλώδια

Στην ταχεία και ασφαλή συνδεσιμότητα συνεχίζει να επενδύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δρομολογεί αυτήν την περίοδο επενδύσεις €865 εκατ. από το 2024 έως το 2027. Οι επενδύσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του μηχανισμού “Συνδέοντας την Ευρώπη” για τη στήριξη των δικτύων ταχείας και ασφαλούς ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη υποδομών 5G, επιχειρησιακών ψηφιακών πλατφορμών για τις υποδομές ενέργειας και μεταφορών, καθώς και την ανάπτυξη και αναβάθμιση των δικτύων κορμού, συμπεριλαμβανομένων των υποβρύχιων καλωδίων.

Επίησης, θα συμβάλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού ψηφιακού οικοσυστήματος και στην κινητοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών πόρων για την κάλυψη του επενδυτικού κενού, που εμποδίζει την ανάπτυξη δικτύων υψηλών επιδόσεων. Οι πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων θα ανοίξουν εντός των επόμενων ημερών.

Τον δρόμο για την προκήρυξη των προσκλήσεων άνοιξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το δεύτερο πρόγραμμα εργασίας για το ψηφιακό σκέλος του μηχανισμού “Συνδέοντας την Ευρώπη”, το οποίο καθορίζει το πεδίο εφαρμογής και τους στόχους των δράσεων, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για τη βελτίωση των υποδομών ψηφιακής συνδεσιμότητας της Ευρώπης.

Η βελτίωση των υποδομών συνδεσιμότητας της Ευρώπης είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας 2030 της Ευρώπης, δηλαδή τη διασφάλιση συνδεσιμότητας 5G και Gigabit για όλους τους πολίτες και όλες τις επιχειρήσεις.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Εικόνα: Stockcake

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Telecoms

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search