Telecoms

Ταχύτερες και λιγότερο κοστοβόρες οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες και 5G

Ταχύτερες και λιγότερο κοστοβόρες οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες και 5G

Βήματα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων σε υποδομές συνδεσιμότητας gigabit, ήτοι σε οπτικές ίνες και 5G, κάνει η Ευρώπη.

Προκειμένου να μπορέσει να κάνει ένα άλμα σε επίπεδο συνδεσιμότητας - πεδίο στο οποίο η Ένωση υστερεί έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού - η Ε.Ε. επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πιο ευνοϊκό προς τις επενδύσεις gigabit θεσμικό πλαίσιο.

Σε αυτό στοχεύει ο Κανονισμός για τις υποδομές οπτικών ινών και 5G, ο οποίος έλαβε το πράσινο φως του Συμβουλίου της Ε.Ε., ανοίγοντας τον δρόμο για την ταχύτερη εγκατάσταση υποδομών gigabit στην Ευρώπη.

Ο νέος κανονισμός αποσκοπεί στην απλούστευση και την επιτάχυνση της εγκατάστασης δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων, όπως οι οπτικές ίνες και το 5G, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των επιδιώξεων συνδεσιμότητας της Ευρώπης, που καθορίζονται στην ψηφιακή πυξίδα για αυτήν τη δεκαετία.

“Η χαμηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων και το υψηλό επενδυτικό κόστος, που κυριαρχούν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, έχουν αρχίσει να θέτουν εκτός τροχιάς την πρόοδο που σημειώνεται ως προς την επίτευξη των ψηφιακών στόχων για το 2030, που ορίζονται στο πρόγραμμα πολιτικής για την ψηφιακή δεκαετία, με επενδυτικό χάσμα ύψους περίπου €65 δισ. ετησίως”, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος θα αντικαταστήσει την οδηγία του 2014 για τη μείωση του κόστους των ευρυζωνικών υπηρεσιών (BCRD), αποσκοπεί επίσης στη μείωση του αδικαιολόγητα υψηλού κόστους εγκατάστασης δικτύων υψηλής χωρητικότητας, που οφείλεται εν μέρει στις διαδικασίες αδειοδότησης.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Εικόνα: Compare Fibre, Unsplash

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Telecoms

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search