eCommerce

Νέος παίκτης στην αγορά του delivery φαγητού στην Ελλάδα

Νέος παίκτης στην αγορά του delivery φαγητού στην Ελλάδα

Μια ακόμη πλατφόρμα delivery, αυτή τη φορά από την Ουκρανία, διεκδικεί μερίδιο από την πίτα του e-καλαθιού του Έλληνα καταναλωτή. Πρόκειται για την Rocket, που δραστηριοποιείται στις online παραγγελίες και στη διανομή φαγητού, η οποία έχει ήδη παρουσία σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία.

Το βάπτισμα του πυρός στην Ελλάδα το έλαβε στην περιοχή του Χαλανδρίου, ενώ ο στόχος της είναι να εξυπηρετεία και άλλες περιοχές της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη και στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η εταιρεία η οποία θα επιδιώξει να βάλει "πόδι” σε μια αγορά που βρίσκεται σε ανάπτυξη και η οποία σήμερα ελέγχεται από την Γερμανική e-food, τη BOX, συμφερόντων ομίλου ΟΤΕ και τη Φινλανδική Wolt, ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με κεφάλαιο 200 ευρώ. 

Όπως αναφέρει το capital.gr, η πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της e-food (μέχρι στιγμής είναι η μόνη που έχει δημοσιεύσει τις οικονομικές της καταστάσεις) και οι εκτιμήσεις ερευνών για την πορεία του food delivery στην Ελλάδα, δείχνουν πως η εγχώρια αγορά "σηκώνει” και άλλους παίκτες. Πέρσι, τα έσοδα της e-food (που στα τέλη του 2020 συνεργαζόταν με 13.000 καταστήματα), ανήλθαν στα 64,488 εκ. ευρώ από 43,171 εκ. ευρώ που ήταν το 2019.

Η Ελλάδα είναι η 45η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου με έσοδα 3 δισ. δολ. το 2020, μπροστά από το Πακιστάν και πίσω από το Ιράκ. Σύμφωνα με έρευνα της ecommercedb, πέρυσι οι online πωλήσεις αυξήθηκαν στη χώρα κατά 25% ενώ αναμένεται να αναπτυχθούν περαιτέρω, με μέση ετήσια αύξηση 10% για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2024. Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των καταναλωτών που θα στραφούν στις διαδικτυακές αγορές. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search