eCommerce

Αριθμός - ρεκόρ επικίνδυνων προϊόντων αποσύρθηκαν από την αγορά της ΕΕ

Αριθμός - ρεκόρ επικίνδυνων προϊόντων αποσύρθηκαν από την αγορά της ΕΕ

Στις 2 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της και ενημερωτικά δελτία στην Πύλη Ασφαλείας, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της ΕΕ για επικίνδυνα καταναλωτικά προϊόντα που βοηθά στην άμεση απόσυρση από την αγορά επικίνδυνων προϊόντων - εκτός τροφίμων.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το 2020, ένας αριθμός - ρεκόρ 2.253 ειδοποιήσεων για επικίνδυνα προϊόντα καταγράφηκε μέσω του συστήματος RAPEX. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι ο αριθμός των ενεργειών που έλαβαν οι αρχές μετά από προειδοποίηση αυξάνεται κάθε χρόνο, φθάνοντας σε έναν νέο αριθμό - ρεκόρ 5.377 το 2020, σε σύγκριση με 4.477 το 2019.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ecommerce Europe, μεταξύ όλων των προειδοποιήσεων του 2020, το 9% αφορούσε σε προϊόντα που σχετίζονται με την COVID-19, όπως 161 ειδοποιήσεις για μάσκες, 3 ειδοποιήσεις για φόρμες, 13 ειδοποιήσεις για απολυμαντικά χεριών και 18 ειδοποιήσεις για λαμπτήρες UV που υποτίθεται ότι λειτουργούν ως αποστειρωτές. Συνολικά, οι πιο επικίνδυνες κατηγορίες προϊόντων που είχαν τις περισσότερες προειδοποιήσεις, ήταν τα παιχνίδια με 27%, τα μηχανοκίνητα οχήματα με 21% και οι ηλεκτρικές συσκευές και εξοπλισμός με 10%.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ευρήματα δείχνουν ότι η εποπτεία της αγοράς στην ΕΕ εστιάζει ιδιαίτερα στα παιδιά ως ευάλωτη ομάδα καταναλωτών. Σε γενικές γραμμές, οι πιο συχνές επισημασμένες αφορούσαν προϊόντα που προκαλούν τραυματισμούς, όπως κατάγματα ή διάσειση (25%), ακολουθούμενα από χημικά συστατικά σε προϊόντα (18%) και κινδύνους πνιγμού για τα παιδιά (12%).

Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός από online marketplaces υπογράφει τη Δέσμευση Ασφάλειας Προϊόντων και ως εκ τούτου, δεσμεύεται να προβεί σε ενέργειες για να διατηρήσει τους καταναλωτές που ψωνίζουν online ασφαλείς από επικίνδυνα προϊόντα. Η δέσμευση είναι εθελοντική και επιπρόσθετη των νομικών υποχρεώσεων για την ασφάλεια των προϊόντων.

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα, η Κομισιόν επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες για να προστατεύσουν τους καταναλωτές με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ. Η πλατφόρμα για τα βραβεία του 2021 δέχεται αιτήσεις από την 1η Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Απριλίου.

Εικόνα: Gabby K, Pexels
 
 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search