eCommerce

VTEX: Ήρθε στην Ελλάδα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα e-commerce στον κόσμο

VTEX: Ήρθε στην Ελλάδα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα e-commerce στον κόσμο

Η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα δε δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού - το αντίθετο μάλιστα. Μετά από περισσότερο από μισό χρόνο που περιοριζόμαστε ως προς τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας, η συνήθεια των αγορών στο διαδίκτυο έχει γίνει ο κανόνας, ακόμη και για τους καταναλωτές που οι "διαδικτυακές αγορές" δεν ήταν στο λεξιλόγιό τους στις αρχές του έτους.

Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μόνο το 20% των Ελλήνων λιανοπωλητών δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και πάνω από τους μισούς έχουν ακυρώσει τις προγραμματισμένες επενδύσεις. Για να επιβιώσουν, οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιδράσουν σε αυτές τις αλλαγές συμπεριφοράς των κατανωλωτών τόσο γρήγορα όσο οι πελάτες τους και να εξετάσουν νέα κανάλια πωλήσεων, χωρίς επιπλέον κόστος.

Γεννήθηκε από την αναγκαιότητα

Το 2007, η Walmart, ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στον κόσμο, ώθησε την VTEX να αναπτύξει την πλατφόρμα της σε αυτήν που είναι σήμερα - αν και είχε ιδρυθεί "μόλις" 7 χρόνια νωρίτερα, το 2000. Ως αποτέλεσμα, η VTEX έγινε η πρώτη και μοναδική ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου, marketplace και OMS (Operations Management Suite).

Η VTEX δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των εταιρειών λιανικής πώλησης, όπως η Walmart, η οποία είχε πάνω από 500 καταστήματα και βρισκόταν στη διαδικασία ενός τεράστιου ψηφιακού μετασχηματισμoύ. Έπρεπε να έχουν μια πραγματικά ολοκληρωμένη πλατφόρμα onichannel, για να διαχειριστούν τις απαιτήσεις τους σε όλα τα κανάλια πώλησης και να τους δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν νέες επιχειρηματικές γραμμές σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε νέα τεχνολογία

Το 2011, η VTEX αναδιάρθρωσε την πλατφόρμα της σε αρχιτεκτονική multi-tenant SaaS που βασίζεται σε μικρο-υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα εξελίσσεται συνεχώς για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών, ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλες επιχειρήσεις ή μικρές εταιρείες. Όλοι είναι στην ίδια έκδοση του προϊόντος, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν για ακριβές ενημερώσεις λογισμικού. Το 2019, περισσότερες από 20.000 ενημερώσεις προωθήθηκαν σε περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε 42 χώρες.

Σήμερα, η υποδομή MACH-L της VTEX (Microservices, API-first, Cloud-native, Headless, Low-code) επιτρέπει στους πελάτες της να είναι ευέλικτοι και καινοτόμοι, για να ανταποκριθούν σε έναν ολοένα και πιο ψηφιακό κόσμο. Η πλατφόρμα είναι αυτόματης κλιμάκωσης, προσφέροντας επιπλέον ευελιξία κατά τις περιόδους αιχμής, όπως η Black Friday.

Συνεργατικό εμπόριο

Η VTEX πιστεύει ότι το μέλλον του εμπορίου είναι συνεργατικό. Οι σημερινοί καταναλωτές ανακαλύπτουν και αλληλεπιδρούν, ενώ τα καταστήματα αναζητούν τη βέλτιτη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων καναλιών και τύπων πώλησης: online, offline, marketplaces, κοινωνικές αγορές, B2B και B2C. Επομένως, είναι σημαντικό οι δυνατότητες διαχείρισης παραγγελιών να ενσωματωθούν σε μία λύση ηλεκτρονικού εμπορίου και να υπάρχει αρμονική συνεργασία όλων των καναλιών.

Η άνοδος των marketplaces όπως το Amazon και το eBay έχουν κάνει τις online πωλήσεις πολύ ευκολότερες για εταιρείες που επενδύουν μόνο στις δικές τους στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων. Εκτός από την ενσωμάτωση αυτών των εξωτερικών καναλιών που προσφέρει, η VTEX διαθέτει και δική της πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν το δικό τους marketplace, όπου μπορούν να εισαγάγουν νέες σειρές προϊόντων και να αυξήσουν την ποικιλία που προσφέρουν, χωρίς να διατηρούν αποθέματα.

Το συνεργατικό εμπόριο εκτείνεται πέρα ​​από την τεχνολογία. Η VTEX διαθέτει ένα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο υπαλλήλων, πελατών και συνεργατών, που εργάζονται διαρκώς για να δώσουν νέα ώθηση στο εμπόριο.

Ηγέτης στο όραμα του εμπορίου

Το τρίπτυχο του εμπορίου - OMS - marketplace, έχει τοποθετήσει τη VTEX ως "Ηγέτη" στην τελευταία έκθεση IDC Marketscape και ως "Οραματιστή" στο Magic Quadrant for Digital Commerce της Gartner. Η VTEX είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα εμπορίου παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία μεριδίου αγοράς της IDC.

VTEX IDC report

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η VTEX έλαβε τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της, κερδίζοντας συνολικά 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση και τοποθετώντας την εταιρεία στον χώρο των "tech unicorn". "Αυτή η εισφορά χρηματοδότησης αναμφίβολα θα μας υποστηρίξει στην επίτευξη της αποστολής μας για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ψηφιακού εμπορίου σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Mariano Gomide de Faria, Co-CEO της εταιρείας.

Η VTEX είναι πλέον έτοιμη να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να επιταχύνουν τον εμπορικό τους μετασχηματισμό.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.vtex.com.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search