eCommerce

RetailX: Αύξηση τζίρου με μειωμένη ανάπτυξη για το e-commerce στην Ευρώπη

RetailX: Αύξηση τζίρου με μειωμένη ανάπτυξη για το e-commerce στην Ευρώπη

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσει σε τζίρο τα 717 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της RetailX. Αυτό σημαίνει ότι θα σημειωθεί αύξηση της τάξης του 12,7% σε σύγκριση με το 2019. Η συγκεκριμένη αύξηση είναι χαμηλότερη από το 14,2% που σημείωσε το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη το 2019, σε σχέση με το 2018. Παρά το γεγονός ότι οι τζίροι αυξάνονται σημαντικά κάθε χρόνο, όσον αφορά στην ανάπτυξη, υπάρχει ποσοστιαία μείωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Εξαιτίας της πανδημίας και των lock-down, θα υπέθετε κάποιος ότι η αύξηση θα ήταν υψηλότερη και τουλάχιστον όχι πιο μικρή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά! Ωστόσο, σύμφωνα με το Ecommerce Europe, ο πλήρης αντίκτυπος του νέου κορωνοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα είναι πιο ορατός το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση της RetailX, "Europe 2020: Ecommerce Region Report" (η οποία είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο προς 999 ευρώ) η Δυτική Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η πιο ανεπτυγμένη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, αντιπροσωπεύοντας το 70% της συνολικής αξίας του e-commerce στη Γηραιά Ήπειρο. Η Δυτική Ευρώπη έχει επίσης το υψηλότερο μερίδιο αγοραστών στο διαδίκτυο που φτάνει το 83%.

Ωστόσο, η υψηλότερη ανάπτυξη σημειώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης. Στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία το e-commerce αυξήθηκε κατά 30%, ρυθμός ανάπτυξης που είναι ο υψηλότερος σε όλη την Ευρώπη. Στον αντίποδα, αυτές είναι και οι δύο χώρες με το χαμηλότερο μερίδιο αγοραστών στο διαδίκτυο, με ποσοστά 31% και 29% αντίστοιχα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το υψηλότερο μερίδιο αγοραστών που φτάνει το 94% και ακολουθούν η Δανία με 86% και οι Γερμανία, Κάτω Χώρες, Σουηδία με 84%.

Εικόνα: Andrea Piacquadio, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search