Digital Marketing

Εξ ορισμού μπλοκάρισμα σε Internet trackers από τον Firefox

Εξ ορισμού μπλοκάρισμα σε Internet trackers από τον Firefox

Από τη Mozilla είχαν ανακοινώσει από τις αρχές τής χρονιάς την πρόθεσή τους να κινηθούν προς την κατεύθυνση της προστασίας των χρηστών του Firefox από Internet trackers (ιχνηλάτες).

Ο δημοφιλής browser της Mozilla θα προσφέρει πλέον προστασία από διαφημιστικούς trackers, χαρακτηριστικό που για όσους κατεβάζουν για πρώτη φορά τον Firefox και τον χρησιμοποιούν, θα είναι ενεργοποιημένο εξορισμού. Επίσης, εξορισμού θα μπλοκάρονται και μια σειρά από tracking cookies.

Οι νέοι χρήστες θα έχουν ενεργοποιημένο το "Enhanced Tracking Protection", ενώ οι υπάρχοντες θα πρέπει να το ενεργοποιήσουν μόνοι τους. Το νέο χαρακτηριστικό καθιστά πιο δύσκολη την καταγραφή των online δραστηριοτήτων των χρηστών, για πάνω από 1.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, από τη Mozilla ανακοίνωσαν πως ανανεώνουν και μια σειρά χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως το extension Facebook Container που αποτρέπει την παρακολούθηση από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Το Facebook Container μπλοκάρει τους trackers από τα πλήκτρα "Like" και "Share" και αποτρέπει τις συνδέσεις με τους διακομιστές του Facebook. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την online δραστηριότητά σας.

Για να δείτε τη λίστα με τις εταιρείες των οποίων μπλοκάρονται οι trackers, κάντε κλικ στο “i” που βρίσκεται στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων και κατόπιν από το αναδυόμενο μενού, στο “Content Blocking” (Φραγή Περιεχομένου) θα βρείτε την επιλογή “Cookies” όπου και εάν το επιλέξετε θα δείτε τη σχετική λίστα. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές στο τί μπλοκάρεται, πατήστε στο γρανάζι που βρίσκεται στο Content Blocking, ώστε να προχωρήσετε στις σχετικές ρυθμίσεις.

 [social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search